Masca Apnee Full Face ASPEN

Producator: Salter Labs
3100 MDL 2390 MDL

Aspen este o mască oro-nazală silențioasă, economică, confortabilă și ușoară. Această nouă mască are un pad pentru frunte acoperit cu material fin la atingere.

Mărimea: S

 

Garantie: 6 luni


Selecteaza marimea:
La comanda

Durata de livrare: 2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: ASP201 Ai nevoie de ajutor? 068 022 110
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Specificatii tehnice
  • Sfaturi utile
  • Review-uri (0)

Câteva dintre caracteristicile care fac din Aspen o soluție incredibil de ieftină față de unele dintre celelalte măști de pe piață sunt:
• Suportul pentru bărbie încorporat sprijină ușor bărbia
• Tamponul rezistent și stabil pentru frunte, este acoperit cu material foarte fin la atingere
• Hamul are o curea suplimentară trecută peste creștet pentru un plus de confort și un sprijin mai eficient
• Hamul are cinci puncte de reglare
• Design extrem de silențios pentru portul de expirație
• Toate cele 3 dimensiuni (S, M, L) ale pernei se potrivesc cu un suport unic

Masca este prevăzută cu porturi suplimentare pentru accesorii (oxigen suplimentar, titrare).

Temperatura de depozitare: -20 ° la 60 ° C (-4 ° la 140 ° F)
Umiditate: 0-95%
Volumul interior al măștii este mai mic de 150 cm3.

Nu este confecționată din latex

Avertismente
În SUA, legea federală reglementează vânzarea acestei maști numai de către sau la recomandarea unui medic (Rx ONLY).
Această mască trebuie utilizată numai cu sistemele CPAP sau Bi-Level recomandate de medicul dumneavoastră sau de terapeutul respirator. Masca trebuie folosită numai dacă sistemul CPAP sau Bi-level este pornit și funcționează corect. Porturile pentru expirație nu trebuie niciodată blocate. Argumentare avertisment: sistemele CPAP / Bi-level sunt destinate a fi utilizate cu măști speciale care au orificii de aerisire sau orificii pentru expirație pentru a permite iețirea continuă a aerului din mască. Când aparatul CPAP / Bi-level este pornit și funcționează corespunzător, aerul nou provenit de la dispozitiv împinge aerul expirat prin orificiile pentru expirare a măștii atașate. Atunci când aparatul CPAP / Bi-level nu funcționează, nu se asigură suficient aer proaspăt prin mască și aerul expirat poate fi reinspirat. RReinspirarea aerului expirat pentru mai mult decât câteva minute poate duce, în anumite circumstanțe, la sufocare. Acest avertisment se aplică majorității modelelor de sisteme CPAP și Bi-level.
Dacă se utilizează oxigen cu dispozitivul CPAP sau Bi-level, fluxul de oxigen trebuie să fie oprit când generatorul de debit nu funcționează. Explicarea avertismentului: Când dispozitivul CPAP sau Bi-level nu este în funcțiune și fluxul de oxigen este lăsat pornit, oxigenul furnizat în tubul ventilatorului se poate acumula în interiorul ventilatorului. Oxigenul acumulat în carcasa dispozitivului CPAP sau Bilevel va crea un risc de incendiu. Acest avertisment se aplică majorității tipurilor de generatoare de flux CPAP sau Bi-level. Nu fumați în timp ce utilizați oxigenul.
Notă: La un debit fix de oxigen suplimentar, concentrația de oxigen inhalat va varia, în funcție de setările de presiune, de modelul respirației pacientului, de configurația măștii și de rata de scurgere. Acest avertisment se aplică majorității tipurilor de sisteme CPAP.
La presiuni scăzute ale CPAP, debitul prin orificiile de expirație poate fi insuficient pentru a elimina din tububulatură toate gazele expirate. Este posibil să apară reinspirarea. Este necesară o presiune minimă de 3,0 cm H20 la mască.
Supapa anti-asfixiere permite pacienților să respire aerul din încăpere în cazul în care dispozitivul CPAP / Bi-level conectat la mască nu funcționează sau este oprit. Masca nu trebuie folosită dacă supapa anti-asfixiere lipsește, este deteriorată sau nu funcționează corect. Orificiul de evacuare al supapei nu trebuie niciodată blocat.
Nu utilizați masca dacă vomitați sau vă este greață. Dacă nu vă treziți și nu scoateți masca după ce ați vomitat, există riscul să aspirați voma. Pentru a reduce riscul de vomă în timpul somnului, evitați să mâncați sau să beți timp de trei ore înainte de a adormi. Această mască nu este recomandată dacă pacientulului i se  administrează un medicament care poate provoca vărsături.
Acest dispozitiv este destinat utilizării de către un singur pacient și, prin urmare, este necesar să se evite utilizarea acestuia de către mai mulți pacienți din cauza riscului de transmitere a unor infecții. Nu încercați să sterilizați sau să utilizați dezinfectanți pe acest dispozitiv sau pe oricare dintre componentele acestuia.
Masca poate dezactiva alarma de presiune a unor sisteme de ventilație. Asigurați-vă că sistemul de alarmă al sistemului de ventilație funcționează împreună cu produsul înainte de a utiliza alarma de presiune.
Dacă observați orice reacție sau observați înroșirea sau iritarea pielii, contactați medicul. Componentele măștii sunt confecționate din silicon, policarbonat, polipropilenă, nailon, poliester și neopren.
Orice disconfort toracic neobișnuit, dificultăți de respirație, distensie de stomac, râgâit sau dureri de cap severe în timpul sau imediat după utilizarea măștii  trebuie imediat raportate medicului dumneavoastră.
 
Contraindicații
Această mască este posibil să nu fie potrivită pentru persoanele cu urmărtoarele afecțiuni: disfuncția sfincterului cardiac, reflux excesiv, afecțiuni ale reflexul tusei și hernia hiatală. Nu trebuie utilizat în cazul în care pacientul este necooperant, imobilizat, inconștient sau nu poate îndepărta singur masca.
 
Asamblarea dispozitivului
1. Înainte de utilizare, curățați masca conform instrucțiunilor de curățare.
2. Potriviți și presați complet perna în suportul măștii.
3. Atașați hamul la suportul pentru frunte introducând cele două curele libere în fantele de pe suportul pentru frunte.
 
Ajustarea și îndepărtarea măștii
1. Curățați și uscați bine fața pacientului înainte de a pune masca.
2. Atașați furtunul pentru aer la cuplajul pivotant al cotului măștii.
3. Inspectați supapa anti-asfixiere situată în cotul transparent. Dacă sistemul CPAP sau Bi-level este dezactivat, verificați dacă supapa este poziționată astfel încât aerul din încăpere să poată trece prin orificiul din dreptul valvei, pe lângă valvă spre interiorul măștii. Porniți ventilatorul cu presiunea setată la presiunea de 3 cmH2O; supapa ar trebui să închidă orificiul mare din dreptul valvei și aerul din sistem ar trebui să curgă în mască.
4. Așezați masca pestegură și pozițonați clapeta de la pernă sub bărbie. Trageți hamul înapoi peste partea superioară a capului.
5. Atașați cele două cleme de la curelele inferioare ale hamului la cele două elemente de fixare inferioare de pe suportul măștii și trageți-le înapoi (spre față) până când auziți un "clic".
6. Desfaceți închiderile sistemului velcro de pe fiecare curea a hamului și întindeți-le împerecheat (perechea de sus și perechea de jos) trăgând usor de fiecare dintre ele până când masca este așezată complet și corect pe fața dumneavoastră. Masca trebuie să se potrivească suficient de bine pentru a preveni eventuale scurgeri mari, dar în acelați timp stângerea trebuie să fie confortabilă. În general, o fixare mai liberă este mai eficientă. Strângerea excesivă poate face ca scurgerile să fie mai grave. Apoi, dacă este necesar,  ajustați strângerea curelei care trece peste creștet.
7. Porniți dispozitivul de ventilație.
8. Respirați în mod normal și continuați să efectuați ajustări minore până când aveți o potrivire confortabilă cu scurgeri minime. Dacă nu reușiți să obțineți o fixare confortabilă sau să rezolvați eventuale scurgeri, este posibil să aveți nevoie de o altă dimensiune a pernei.
9. Pentru a scoate masca, nu este necesar să desfaceți toate prinderile. Desprindeți doar cele doua catarame ale chingilor inferioare de la mască și ridicați masca deasupra capului.
 
Instrucțiuni de curățare (după fiecare utilizare):
1. Desprindeți hamul de la mască; se va spala separat. Hamul trebuie să fie spălat manual, urmând instrucțiunile următoare, cel puțin o dată la 7 zile. Nu-l spălați la mașină.
2. Dezasamblați perna orală de la suportul măștii.
3. Spălați perna nazale și suportul de la mască în apă caldă cu un detergent  de spălat vase diluat. Nu utilizați alcool, produse petroliere sau detergenți concentrați.
4. Asigurați-vă că perforațiile pentru expirație nu sunt obturate. Utilizați o scobitoare sau un obiect similar pentru a elimina orice resturi din perforații.
5. Clătiți bine. Permiteți tuturor componentelor să se usuce complet la aer, departe de lumina directă a soarelui.
6. Inspectați cu atenție fiecare componentă pentru uzură sau deteriorare. Nu o mai utilizați dacă observați orice fisuri în plastic, orice scurgere sau întărire a siliconului sau o ruptură sau pierdere semnificativă a elasticității hamului și contactați furnizorul de asistență medicală pentru înlocuire. Decolorarea este normală după câteva spălări și nu trebuie considerată semn de uzură.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!